Роза Desdemona™ - David Austin®

  • Производител: David Austin®
42,95 лв.
 
Име: Desdemona™
Цвят: Бял 
Аромат: Силен, Стара роза - мед и бадем
Размери на цвета: Среден: 5 - 9 см.
Размери: Височина до: 110см. ; Ширина до: 110см.
Цъфтеж:  Повтарящ се
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2015г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра.

 

Произход на името: Desdemona е трагичната героиня от "Отело" на Уилям Шекспир.

Подробно описание

Desdemona™ - David Austin® е един от най-красивите сортове рози, който представлява идеалния баланс между нежност и сила. Това е роза, която ще ви очарова с нейните чисто бели цветове, крехката си красота и уникалния си аромат. Прасковено розови пъпки се отварят към красиви, бели цветя с форма на чаша, с розов оттенък. Извитите венчелистчета създават завладяваща игра на светлина и сянка. Този сорт роза е създаден от световноизвестния селекционер на рози, David Austin и е носител на много награди за своята красота и изключително качество. Desdemona™ е великолепен избор за романтични моменти и е идеален за оформяне на изящни букети.
 
Desdemona™ е средно голяма роза, като височината на растението може да достигне до 1-1,10 метър. Цветовете са чисто бели и имат изразен аромат на мед и бадем. Цветовете са диаметър от около 9 см и са напълно двоен цвят, като имат около 120 листа. Розата има силна и компактна структура, като експертно образуваният си куполообразен вид и стъблата са покрити с твърда и здрава кора. Desdemona™ е изключително здрава роза и е устойчива на заболявания и вредители. Това я прави лесна за отглеждане и подходяща за начинаещи градинари, които искат да се насладят на красотата на розите, но са без опит в отглеждането им.
 
Вземете Desdemona™ - David Austin® и ще получите не само красиво украса за градината си, но и незабравими моменти на красота и аромат, които ще ви радват години наред.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти