Роза Aquarell® - Tantau® (Акварел)

  • Производител: Tantau®
33,95 лв.
Име: Aquarell®
Цвят: Двуцветен - крем, розов
Аромат: Много силен
Размери на цвета: Голям: 10-12 см.
Размери: Височина до: 100см. ; Ширина до: 60см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, класически цвят на роза
Селекционер:  Tantau (Германия)
Година на въвеждане: 2008г.
Вид: Nostalgic Hybrid Tea Rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 3 литра
Възраст на розата:  3+ год.

 

Подробно описание

Aquarell® е чаено-хибриден сорт роза с много големи цветове и жива игра на цветове между червено и прасковено-жълто. Тази роза е известна със своята изключителна красота и елегантност, която я прави изключително подходяща за всякакви градински композиции и ландшафтни проекти. Aquarell® има големи и гъсти цветове с диаметър около 10 сантиметра. Цветовете на тази роза са двуцветни - розово-оранжеви и кремаво-бели, което я прави неповторима и изключително привлекателна. Листата на розата са светло зелени и лъскави, което я прави още по-изискана и елегантна.
 
Като чаено-хибридна роза, Aquarell® е известна с високата си устойчивост на заболявания и широката си гама от цветове и нюанси. Тази роза може да достигне височина от около 1- 1,1 метра и е идеална за създаване на красиви композиции с други растения във всяка градина. Aquarell® е популярен избор сред любителите на розите, които търсят нещо изключително и неповторимо за своята градина. Тази роза е идеална за създаване на романтична и изискана атмосфера във всяка градина, като нейната красота и уникалност я правят незаменима част от всяка градинска композиция.
 

Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

 

Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти