Роза Aquarell® - Tantau® (Акварел)

  • Производител: Tantau®
35,95 лв.
Име: Aquarell®
Цвят: Двуцветен - крем, розов
Аромат: Много силен
Размери на цвета: Голям: 10-12 см.
Размери: Височина до: 100см. ; Ширина до: 60см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, класически цвят на роза
Селекционер:  Tantau (Германия)
Година на въвеждане: 2008г.
Вид: Nostalgic Hybrid Tea Rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра / 6 литра

 

Подробно описание

Aquarell® е чаено-хибриден сорт роза с много големи цветове и жива игра на цветове между червено и прасковено-жълто. Тази роза е известна със своята изключителна красота и елегантност, която я прави изключително подходяща за всякакви градински композиции и ландшафтни проекти. Aquarell® има големи и гъсти цветове с диаметър около 10 сантиметра. Цветовете на тази роза са двуцветни - розово-оранжеви и кремаво-бели, което я прави неповторима и изключително привлекателна. Листата на розата са светло зелени и лъскави, което я прави още по-изискана и елегантна.
 
Като чаено-хибридна роза, Aquarell® е известна с високата си устойчивост на заболявания и широката си гама от цветове и нюанси. Тази роза може да достигне височина от около 1- 1,1 метра и е идеална за създаване на красиви композиции с други растения във всяка градина. Aquarell® е популярен избор сред любителите на розите, които търсят нещо изключително и неповторимо за своята градина. Тази роза е идеална за създаване на романтична и изискана атмосфера във всяка градина, като нейната красота и уникалност я правят незаменима част от всяка градинска композиция.
 

Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

 

  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти