Роза Athena® - Kordes®

  • Производител: Kordes®
32,95 лв.
 
 
Име: Athena® - Kordes®
Цвят: Крем с розов кант
Аромат: Лек
Размери на цвета: 10 - 12 см.
Размери: 100 см x 60 см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям
Селекционер:  W. Kordes' Söhne
Година на въвеждане: 2014г.
Вид: Hybrid tea rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Подробно описание

Роза Athena® - Kordes® - богати двойни цветове с лъскава зеленина. Тези великолепна роза омайва с кремава елегантност, понякога с деликатни жълтеникави нюанси, които се преливат в грациозно розови по краищата на цветовете. Със своя приятен, лек аромат розата  въздейства чувствата и завладява всяко пространство.
 
С изключителна елегантност и грациозна красота Athena® става фантастичен фокус във всяка градина. Съчетаваща дълъг период на цъфтеж и отлично здраве, тази роза превръща градината в истински рай. Първите й пъпки се появяват през юни, а цъфтежа продължава през цялото лято.
 
Характерната форма на цветовете правят Athena® уникална. Чашковидните цветове, достигащи до дванадесет сантиметра в диаметър, са плътни и излъчват ароматен, кремаво-бял цвят в съчетание с нежен розов контраст по ръба на венчелистчетата.
 
Когато се засажда в групи от четири до пет растения на квадратен метър, Athena® създава великолепни акценти в градината. Расте изправено и храстовидно, достигайки височина от 60 до 120 сантиметра и ширина от 50 до 60 сантиметра. Тази роза образува прекрасно море от цветове, особено когато се комбинира с други рози в бяло, розово, жълто и различни нюанси на червено. Подходяща е за разнообразни места в градината, както и за терасата и балкона.
 
Athena® не само е красива в градината, но също така е идеална за рязан цвят и аранжировки във вазата. Със своите здрави стъбла тя е устойчива и лесна за отглеждане. Athena® обича слънчеви места, предпочитайки рохкава, богата на хранителни вещества и пропусклива почва. Редовното поливане я подпомага в здравословния и силен растеж, като в същото време е важно растението да изсъхва от време на време. Препоръчително е подрязването през пролетта, което стимулира нов растеж и буен цъфтеж. 
 
Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 
 
 
 
 

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти