Роза Augusta Luise®- Tantau® (Аугуста Луиз)

  • Производител: Tantau®
34,95 лв.
Име: Augusta Luise®
Цвят: Кайсиево - Розов
Аромат: Много силен
Размери на цвета: Голям: 10-12 см.
Размери: Височина до: 100см. ; Ширина до: 80см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, класически цвят на роза
Селекционер:  Tantau (Германия)
Година на въвеждане: 1999г.
Вид: Nostalgic Hybrid Tea Rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Награди:

  • Сребърна -  най-красива роза на Rosarium Uetersen/Германия 2013;
  • Златна - най-красива роза на Rosarium Uetersen/Германия 2012;
  • Най-добрата роза - New Zealand 2010;
  • Роза на годината Нова Зеландия 2010

 

Подробно описание

Augusta Luise® може да бъде описана като една от най-забележителните и популярни рози в света. Разкошни, ароматни цветя се появяват през цялото лято. Розата е кръстена на Аугуста Луиз от къщата на Столберг. Розата Augusta Luise® на Tantau е един от най-широко известните и обичани сортове рози в света. Това е чаено хибридна роза, която има красиви, кръгли и пълни цветове с нежни нюанси от розово и прасковено. Сортът е създаден през 1999 година от немската фирма Tantau Roses, която е една от водещите производители на рози в света.
 
Една от най-големите предимства на Augusta Luise® е, че цветовете и са изключително дълготрайни и могат да се наслаждавате на тях дълго време. Това я прави идеален избор за създаване на красиви букети и декорации. Красотата на цветовете и дълготрайността им правят Augusta Luise® неповторима в своята категория. Augusta Luise® е средноголяма роза с височина от около 90 сантиметра и ширина на купола от 60 сантиметра. Това я прави перфектен избор за градини и паркове. Розата е устойчива на болести и може да се отглежда изключително лесно, което я прави добър избор и за начинаещи градинари. Augusta Luise® е една прекрасна и устойчива роза, която съчетава красив дизайн, качествени цветове и лесен начин на отглеждане. Това я прави идеален избор за всеки, който търси красиви и устойчиви рози за своята градина или за създаване на красиви букети и декорации.
 

Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

 

Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

 

Характеристики
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти