Роза Bailando® - Tantau®

  • Производител: Tantau®
31,95 лв.
Име: Bailando®
Цвят: Розов
Аромат: Лек, 
Размери на цвета: Среден: 5 - 8 см.
Размери: Височина до: 50см. ; Ширина до: 60см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен,
Форма на цвета: Двоен, тип розетка
Селекционер:  Tantau (Германия)
Представяне: 2008г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра 

 

Награди: 

  • Certificate 2nd Class Den Haag,
  • Certificate of Merit Adelaide Australia 2015
Подробно описание

Bailando® е една от най-изящните рози на Tantau®. Този сорт роза е представен през 2008 г.  Розата Bailando® има много красиви големи цветове, които са много плътни и имат нежен аромат. Деликатно изглеждаща, но въпреки това много издръжлива роза, флорибунда с изключително здрава листна маса. Цветовете са красиви, в топло розово-сьомга и форма на розетка. Те са многобройни на големи гроздове. Силно растящ, гъсто храстовиден сорт със средно зелена листна маса. Тази роза е идеална за поставяне в градини и паркове, защото има компактен растеж и е много лесна за отглеждане. Розата цъфти през целия растежен сезон и има изключително дълготраен цъфтеж.
 
Ако търсите красива, лесна за отглеждане роза, която да допълни вашия градински дизайн, то Bailando® е перфектният избор. Със своите красиви цветове, компактен растеж и ароматна красота, тази роза е страхотно допълнение към всяка градина.
 
Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените.
 
Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

 
 
 
 
 
 

Характеристики
Видове
Флорибунда

Подобни продукти