Роза Blue Moon® - Tantau®

  • Производител: Tantau®
29,95 лв.
Име: Blue Moon®
Цвят: Лилав, Лавандула
Аромат: Много силен, интензивен
Размери на цвета: 10 - 12 см.
Размери: 60-90 см x 60-90 см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям
Селекционер:  Tantau
Година на въвеждане: 1964г.
Вид: Hybrid tea rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра
  • ADR (Allgemeine Deutsche Rosenneuheitenprüfung) -  сертификат за качество, (отговаря на критерии, като устойчивост на заболявания, цъфтеж, аромат и др.)

 

Подробно описание

Blue Moon® е изключително изящна роза, с големи и нежни цветове в пастелно лилаво. Цветовете са поднесени на дълги стъбла, което ги прави перфектни за аранжировки и украса. Структурата й е изправена, съчетана със здрава, тъмно зелена листна маса, което добавя допълнителна красота.

Тази чаено хибридна роза има уникален и интензивен аромат, който прави цветовете не само красиви, но и изключително приятни за сетивата. Дългия период на цъфтеж - от юни до октомври, прави Blue Moon® идеална роза за Вашата градина.
Силният растеж и устойчивостта й я правят отличен избор за всеки градинар. 
 
Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти