Роза Boscobel® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
44,95 лв.
Име: Boscobel® - David Austin®
Цвят: Корал - Розов
Аромат: Силен
Размери на цвета: Голям: 9-13 см.
Размери: Височина до: 110см. ; Ширина до: 110см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 2012г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра / 6 литра

 

Произход на името: Boscobel House, собственост на English Heritage, е построена през 1632 г. Тя е известна с факта, че Чарлз II се е скрил там в дъбово дърво, докато е бил преследван от войниците на Кромуел по време на Гражданската война в Англия.

Подробно описание

Boscobel® - Червените пъпки се отварят в красиво оформени, обърнати нагоре коралово-розови розетки. Малки венчелистчета с различни нюанси се смесват, за да осигурят най-приятен ефект. Ароматът на смирна има вкусни нотки на глог, цвят от бъз, круша и бадем. Образува изправен храст. 
Boscobel® е великолепен сорт, който се отличава със своята изключителна красота и богато ароматно присъствие. Тя представлява една от най-очарователните рози, които можете да откриете в света на цветята. Boscobel® притежава и изискан аромат. Нейният благоухай се разпространява нежно и ненатрапчиво, изпълвайки въздуха. Този неповторим парфюм прави Boscobel® идеална роза за украса на градини, тераси и балкони. Тя е лесна за отглеждане и изисква минимални грижи. Сортът е издръжлив и устойчив на болести, като същевременно запазва своята красота и здравина през целия сезон. Boscobel® притежава плътни листа, които придават на розата изключителен обем и здравина. Тя може да се отглежда както в градини, така и в саксии или контейнери, като създава прекрасни цветни акценти и добавя нотка на романтика във всяко пространство.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти