Роза Brother Cadfael® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
39,95 лв.
Име: Brother Cadfael®
Цвят: Розов
Аромат: Силен
Размери на цвета: Голям: 9-13 см.
Размери: Височина до: 140см. ; Ширина до: 90см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 1986г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 2 литра
Възраст на розата:  3+ години

 

Произход на името: Brother Cadfael® носи името на героя от детективските романи на Ellis Peters, чието действие се развива в Shropshire, където се намира и един от разсадниците на David Austin.

Подробно описание

Brother Cadfael® - Носи много големи, кълбовидни, ясно розови цветя, напомнящи на божури. Въпреки размера си, те никога не са тромави и се държат добре изправени върху растението. Има особено силен и богат аромат на "старинна роза". Brother Cadfael® се отличава със своята изящна красота и обилен цъфтеж. Тя развива големи цветове със средно до тъмно розови нюанси. Цветовете са изключително плътни и показват елегантна форма, създавайки великолепна визия както в градината, така и за рязан цвят във въза. Освен красотата си, Brother Cadfael® се отличава и със своя неповторим аромат, който ще накара всяка градина или дом да оживее. Със своята изтънченост, красота и интензивен аромат, розата Brother Cadfael® е идеален избор за всеки, който търси уникална и прекрасна роза за градината си или за специални цветни аранжировки.

Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 
 

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти