Роза Capri® Tantau®

  • Производител: Tantau®
34,95 лв.
Име: Capri®
Цвят: Кайсия, оранжев
Аромат: Силен
Размери на цвета: Голям: 9 - 11 см.
Размери: Височина до: 100см. ; Ширина до: 80 -100см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Tantau (Германия)
Представяне: 2014г.
Вид: Nostalgic Hybrid Tea Rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра / 6 литра 

 

 

Подробно описание

Розата Capri® -е чаено-хибриден сорт с носталгичен аромат и топло оранжево-кайсиев цвят, който наподобява романтичен летен залез. Тя расте като кръгъл храст с гладки, средно големи, тъмни листа. Ароматът на цветовете напомня на узрели кайсии и мед. Capri® е чудесен избор за всеки, който търси красива, ароматна и носталгична роза за своята градина. Едно от най-важните й предимства е топло оранжево-кайсиевият й цвят, който я прави подходяща за създаване на романтична и уютна атмосфера в градината. Освен това, тя има аромат, който напомня на узрели кайсии и мед, което я прави перфектен избор за хора, които обичат ароматните рози.
 
Тази роза е идеална за поставяне в близост до пътеки, площадки и тераси, защото цветовете й не само ще внесат красота във вашата градина, но също така ще ви помогнат да се насладите на прекрасната й аромат. Capri® е  изключително здрава и устойчива роза, която е лесна за отглеждане и поддръжка. Тя може да се отглежда както в градини, така и в саксии и контейнери на балкони и тераси. Ако търсите красива, устойчива и лесна за отглеждане роза за вашата градина или тераса, то розата Capri® е отличен избор, който няма да ви разочарова. Насладете се на прекрасните цветове и аромат на този уникален сорт роза.
 
Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените.
 
Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти