Роза Charles Darwin® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
46,95 лв.
Име: Charles Darwin®
Цвят: Жълт
Аромат: Силен, аромат на чай
Размери на цвета: Голям: 9-13 см.
Размери: Височина до: 110см. ; Ширина до: 140см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 2003г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Произход на името: Charles Darwin® носи името на Чарлз Дарвин, британският натуралист, който е роден в Shrewsbury, Shropshire.

Подробно описание

Charles Darwin® - Величие и Изтънченост, Златисти Цветове и Обаятелен Аромат.
 
Charles Darwin® - сорт, който притежава едни от най-големите цветове, които могат да се срещнат сред английските рози. Тя впечатлява с обилните и изящни цветове, които през растежа си се превръщат в невероятно красива плитка чашка. Венчелистчетата на Charles Darwin® са обагрени във великолепен нюанс на наситено жълто, като приличат на старинно злато, а понякога може да придобият и леки лимонови или пясъчни оттенъци. Тази уникална цветна палитра прави 'Charles Darwin® неотразима и изключително привлекателна.
 
Ароматът на Charles Darwin® е невероятно силен и завладяващ. Той се описва като комбинация от аромат на цветен чай, примесен с лимонови нотки. Този изискан аромат прави Charles Darwin® незабравима роза, която привлича и очарова със своята благоуханност. Но красотата и ароматът не са единствените предимства на Charles Darwin®. Тя също така образува гъст и впечатляващ храст, който не само изглежда великолепно в градината, но и е устойчив на болести. Charles Darwin® ще продължи да ви радва със своите красиви цветове през целия сезон.
 
Розата Charles Darwin® е идеален избор за всички, които търсят комбинация от великолепие, изтънченост и прекрасен аромат. Тя е роза, която ще привлече вниманието на всички със своите големи и златисти цветове, а нейният неповторим аромат ще запленява сетивата. 
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти