Роза Chippendale -Tantau® (Чипъндейл)

  • Производител: Tantau®
34,95 лв.
Име: Chippendale®
Цвят: Сьомга / Оранжево - розов
Аромат: Силен, Плодов
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 100см. ; Ширина до: 70-80см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Tantau (Германия)
Представяне: 2005г.
Вид: Чаено- хибридна
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра 

 

Награди: Най-красивата роза в Rosarium Uetersen / Германия

Подробно описание

Chippendale® - Nostalgic® хибридна чаена роза със силен и издръжлив растеж и тъмна лъскава зеленина. Много ароматните носталгични цветове са с форма на чаша и пълни с множество тъмнооранжеви венчелистчета. Цветът варира от прасковено-жълт до кайсиево-розов в зависимост от температурата, слънчевите лъчи и етапа на цъфтеж. Много добър повторен цъфтеж. Цъфти много рано. Роза Chippendale® е подходяща както за отглеждане в градини, така и за отрязване на цвета за аранжировки. Тя е изключително устойчива на болести и вредители и има много добро съотношение на цветовете и листата.

Цъфтежът на Chippendale® е изобилен и продължителен, като представя широка гама от цветове, които се движат от бледо розово до богато оранжево. Тази роза има изключително ароматни цветове, което я прави отличен избор за цветни градини или за просто удоволствие от аромата във вашата градина.
 
Chippendale® е носител на медали, включително златен медал на Конкурса за нови сортове рози в Ландскруна, Австрия. Това е доказателство за високото качество на тази роза и потвърждение, че тя е изключителен избор за всеки, който търси красива, здрава и ароматна роза. Ако сте любител на розите и искате да добавите няколко различни сорта в своята градина, Chippendale® на Tantau® е страхотен избор. Тя е лесна за отглеждане, устойчива на болести и вредители.
 

Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените.Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

 

Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти