Роза Darcey Bussell™ - David Austin®

  • Производител: David Austin®
39,95 лв.
Име: Darcey Bussell™
Цвят: Пурпурно червен
Аромат: Лек - среден, Плодов
Размери на цвета: Среден: 5 - 9 см.
Размери: Височина до: 110см. ; Ширина до: 110см.
Цъфтеж:  Повтарящ се
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2006г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: Нормална киселинност -  pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 2 литра / 6 литра

 

Произход на името: Darcey Bussel е високо аплодирана балерина. Тя е назначена за директор на Кралския балет на 20-годишна възраст и е танцувала в главната роля на много балети по света. Тя е отличена с много награди, включително OBE през 1995 г.

Подробно описание

Darcey Bussell™ е един от най-популярните сортове рози, създаден от компанията David Austin® във Великобритания. 
Цветовете на Darcey Bussell™ са наситено пурпурно червени с мек гланц, което ги прави много привлекателни за окото. Когато са млади, външните венчелистчета на всеки цвят образуват идеален пръстен около вътрешна чаша, като постепенно се отварят, за да образуват идеална, средно голяма розетка. Цветът на Darcey Bussell™ е наситен, наситено пурпурно-розов, придобиващ оттенък на лилаво точно преди венчелистчетата да паднат. Има лек до среден плодов аромат. Образува компактен храст с атрактивен храстовиден растеж. Darcey Bussell™ е сорт роза, който е доста устойчив на болести и е удобен за отглеждане в градини и контейнери. Тяхното разрастване е средно към високо и се нуждаят от редовно подрязване, за да се поддържат в здраво състояние.
 
Това е сорт роза, който е много подходящ за аранжировки, особено за булчински букети и цветни композиции. Цветовете на Darcey Bussell са перфектни за различни поводи като рождени дни, годишнини и други специални събития.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Darcey Bussell™ е един от многото невероятни сортове рози, които са били разработени от компанията David Austin®, и със сигурност е достоен представител на техните произведения.
 
Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти