Роза Dekora® - Kordes®

  • Производител: Kordes®
32,95 лв.
 
Име: Dekora® - (Kordes®)
Цвят: Кремаво жълто - оранжево с розова граница
Аромат: Слаб
Размери на цвета: 6 - 7 см.
Размери: Височина до: 120см. ; Ширина до: 70см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Година на въвеждане: 2021г.
Колекция: Heckenzauber®
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Подробно описание

Dekora® - Гъста, изправено растяща храстовидна роза с двоен цъфтеж. Декоративните розови листенца блестят в наситено жълто и са декорирани в нежно розово по ръба. Те имат диаметър от седем до десет сантиметра и са леко ароматни. По време на дългия период на цъфтеж от юни до октомври, Dekora® непрекъснато развива нови, плътни клони. Ширината на Dekora® е 60 до 70 сантиметра. Достига от 100 до 120 сантиметра височина и затова е особено подходяща за смесени лехи или ниски живи плетове.
 
Dekora® е особено здрава роза. Тя е много издръжлива и има добри здрави листа. До три растения на квадратен метър могат да се засаждат целогодишно, с изключение на дните, когато почвате е замръзнала или има слана. Роза Dekora® предпочита слънчево до частично засенчено място. Тя е създадена през 2021 г. от известния селекционер на рози Kordes. Това означава, че тя все още е много млада роза. Благодарение на своята здравина, дълъг период на цъфтеж и разкошни цветове, Dekora® е чудесно допълнение към всеки розариум.
 
Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Храстовидна

Подобни продукти