Роза Eisvogel® - Tantau® (Айсфогел)

  • Производител: Tantau®
34,95 лв.
Име: Eisvogel® (Айсфогел)
Цвят: Розов - кайсия
Аромат: Много силен, Плодов
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 120см. ; Ширина до: 80 - 100 см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Tantau (Германия)
Представяне: 2016г.
Вид: Nostalgic Hybrid Tea Rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра / 6 литра 

 

Подробно описание

Точно като ослепителното речно рибарче - Eisvogel®, хибридната чаена роза очарова с уникалния си цвят. Двойните цветчета във форма на розетка се отварят в наситено розово с топло медно-оранжево в центъра. Екзотичният аромат на розата е също толкова поразителен, колкото и контрастните и цветове. Eisvogel® е един от най-красивите и елегантни сортове рози, който привлича вниманието на многобройни градински ентусиасти. Този чудесен сорт роза е представен от немската компания Tantau® през 2016 година и бързо завладя пазара със своята уникална красота и изключителна издръжливост.

Розата Eisvogel® е подходяща за различни видове градини, тераси и балкони. Цъфти много обилно и продължително през целия сезон, като произвежда много красиви, нежни цветове в нюанси от наситено розово до цвят кайсия. Eisvogel® е отличен избор за всички, които искат да имат красиво и лесно за поддръжка растение в своята градина. Този сорт роза е издръжлив на болести и неприятелски атаки, което го прави изключително удобен за отглеждане. Купувайки розата Eisvogel®, ще се насладите на красив цветен декор през целия сезон и ще имате дълготрайна и красива роза, която ще допълни перфектно вашият дом.
 
Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените.
 
Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти