Роза Eustacia Vye® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
44,95 лв.
 
Име: Eustacia Vye®
Цвят: Кайсиево - розов
Аромат: Силен, Плодов
Размери на цвета: Среден: 6 - 9 см.
Размери: Височина до: 125см. ; Ширина до: 90см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен, интензивен
Форма на цвета: Двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2019г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Произход на името: Eustacia Vye® е кръстена на героиня от „The Return of the Native“ на Томас Харди.

Подробно описание

Eustacia Vye® - David Austin® е невероятен сорт роза, който впечатлява с изключителната си красота и аромат. Създаден от световноизвестния селекционер на рози David Austin, тази роза е идеален избор за ценители на красивите и изискани цветя. Eustacia Vye® е със средно големи цветове, като височината на растението може да достигне до 125см. Цветовете са красиви и елегантни, с меко розово-кайсиев цвят, който се допълва от интензивен плодов аромат. Цветовете са с двоен цвят и имат около 120 листа, като се отличават с изключителна здравина и устойчивост на заболявания.  Държани на стъбла с червени нюанси, цъфтежите започват като плитки чаши, отварящи се до пълни розетки, разкриващи венчелистчета с по-наситен оттенък, които постепенно избледняват с времето. Много устойчив сорт; прави силен, енергичен храст с гъст с изправен растеж.
 
Eustacia Vye® е роза, която може да бъде използвана от оформяне на красиви букети до украса на градината ви. Това е роза, която ще ви зашемети с изяществото на своята форма и цветова гама, а също така и с нейния уникален аромат.  Eustacia Vye® е лесна за отглеждане и поддържане. Тя е устойчива на заболявания и вредители, което я прави идеален избор за начинаещи градинари, които искат да имат красиви и здрави рози в своята градина. Ако търсите роза, която е красива, устойчива и лесна за отглеждане, то Eustacia Vye® - David Austin® е идеалният избор за вас. Вземете я сега и се наслаждавайте на красивите й цветове и уникалния й аромат, който ще ви очарова.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Храстовидна

Подобни продукти