Роза Fabulous® - Poulsen®

 • Производител: Poulsen®
31,95 лв.
ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА, за да получите сигурна и приоритетна доставка                             
през февруари - март 2024 год.
 
Име: Fabulous®
Цвят: Оранжев - сьомга (с тонове на други нюанси)
Аромат: Лек, дива роза
Размери на цвета: 10 - 15 см.
Размери: Височина до: 60см. ; Ширина до: 60см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен, интензивен
Селекционер:  Poulsen (Дания)
Представяне: 2008г.
Семейство: Храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Подробно описание

Fabulous® е изключителна красива и елегантна роза, включена в колекцията Paramount. Със своята възхитителна визия и уникални характеристики, тази роза е представена на пазара през 2008 г. от Poulsen®. Характеризира се с къс и компактен растеж, достигащ височина между 40 и 60 см. Буйната и структура прави розата идеална за създаване на красиви храсти и аранжировки в градината. Цветът на цветовете е оранжев и варира в нюанси на оранжево с примеси на други цветове. Цветовете са полу-двойни, с размер между 10 и 15 см и брой венчелистчета между 15 и 25. Розата Fabulous® разкрива своята красота през целия период на цъфтеж, като има лек аромат на дива роза. Цветовете са изключително издръжливи и запазват свежестта си до 10 дни след отрязване.
 
Розата Fabulous® се отличава с продължителен период на цъфтеж и здрава растителност. Листата са тъмни и блестящи, което допринася за общата й елегантност. Тя е много здрава и устойчива на различни климатични условия. Fabulous® е изключителен избор за всеки любител на розите, който цени красотата, издръжливостта и аромата в градината си.
Fabulous® се отличава с внушителния брой от 17 медала, получени за своето изключително качество и красота. Сред тях са:
 • Златен сертификат от International Rozenconcours, Den Haag, Холандия през 2010 г.
 • Златен приз на град Глазгоу от The City of Glasgow International Rose Trials, Глазгоу, Шотландия през 2009 г.
 • Сребърен медал (първа категория) от The Japan Rose Society, Токио, Япония през 2008 г.
 • Златен медал от Inagro vzw, Румбеке-Бейтем, Белгия през 2008 г.
 • Златен медал от Belfast City Council, Белфаст, Англия през 2008 г.
 • Златен медал от Ajuntament de Barcelona, Барселона, Испания през 2008 г.
 • Златен медал от Associazione Italiana della Rosa, Монца, Италия през 2008 г.
Тези награди са само част от признанието, което розата Fabulous® получава от водещите международни организации. Съчетавайки изключителната си визия с наградите, Fabulous® е не само символ на красотата, но и на върховното качество в света на розите. Poulsen Roser A/S е световен лидер в създаването на нови сортове рози и клематиси за вътрешно и външно пространство.
 
Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
 • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
 • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
 • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Предварителна поръчка
Видове
Храстовидна

Подобни продукти