Роза Flirt 2011® - Kordes®

  • Производител: Kordes®
32,95 лв.
 
Име: Flirt 2011® (Kordes®)
Цвят: Светло розов, кремаво розов от долната страна
Аромат: Слаб
Размери на цвета: 4 - 5 см.
Размери: Височина до: 50см. ; Ширина до: 40см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Представяне: 2011г.
Вид: Миниатюрна / Патио
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра
  • ADR награда -  за най-красива и устойчива на болести роза
Подробно описание

Роза джудже  Flirt 2011® веднага предизвиква интерес с очарователната си нежна игра с розовия си цвят. Привлекателността на нейните полу-двойни цветни глави се крие в разнообразните бяло-розови нюанси, с които се появяват отворените цветове. В красив контраст златистожълтите тичинки блестят, когато цветът е отворен. От юни до септември върховете на горните клонки се превръщат в едно море от цветове. Цветните "чашки" с техните очарователни, кремаво бели до деликатни розови цветни комбинации са плътно цъфтящи една в друга. Цветовете закачливо очароват с пищните си и дълготрайни гроздове. Flirt 2011® расте компактно и поддържа широк, храстовиден храст. Тя достига максимална височина 50 см. Разширява се до 40 см. ширина. Това, което е забележително, е нейната средно зелена, изключително здрава зеленина и много устойчива на болести и гъбични заболявания. 
 
Flirt 2011® е най-красива като малка група (до 4-5 рози в m2) в леха. Така тя ще впечатлява с дълготраен цъфтеж. За успешното отглеждане на този сорт рози е важно правилното местоположение и избор на субстрат. Розата  Flirt 2011® се радва на слънчево място. Леката циркулация на въздуха има положителен ефект, тъй като листата, мокри от дъжд или роса, изсъхват бързо. Идеалната почва е пропусклива и богата на хумус. С дълбоките си корени розата джудже  Flirt 2011® лесно достига до хранителни вещества на голяма дълбочина. За да осигурите още по-дълъг период на цъфтеж, препоръчваме редовно да отрязвате прецъфтелите цветове. Добро време за оформяща резитба е ранна пролет.
 
Розите най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Миниатюрна

Подобни продукти