Роза Fräulein Marie® - Parfuma® (Kordes)

  • Производител: Kordes®
42,95 лв.
 
Име: Fräulein Marie®
Цвят: Тъмно розов
Аромат: Много силен, Плодов
Размери на цвета: 8 - 10 см.
Размери: Височина до: 70см. ; Ширина до: 50см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Колекция: Parfuma®
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Представяне: 2020г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 3 литра. 

 

Подробно описание

Колекцията Parfuma на Kordes е известна с изключителната комбинация от красота и аромат в своите рози. Едно от най-красивите и ароматни цветя в тази колекция е розата Fräulein Maria®. Изобилна с изключителни качества, розата Fräulein Maria® предлага обилно цъфтеж и невероятен аромат през целия сезон. Храстообразна растяща флорибунда с носталгично и интензивно ароматни цветове, комбинирана с добра устойчивост на болести. Искряща нотка на свеж лимон характеризира връхната нотка, която преминава в кремообразно-сапунена роза. Това се съчетава с миризмата на зелена ябълка и прясно окосена трева. Основната нотка представя и пикантни аспекти, които се проявяват по време на цъфтежа. Тук можете да откриете дървесни аспекти, които напомнят за кедрово дърво и в напълно разцфнал цвят се долавя дълбока пикантна базова нотка.
 
Розата Fräulein Maria® е изключително лесна за отглеждане и изисква минимална грижа. Тя е устойчива на болести и вредители и може да се отглежда както в градини, така и в контейнери на тераси и балкони. Тази роза е част от колекцията Parfuma на Kordes, която се отличава с изключителната си красота и устойчивост. Розата Fräulein Maria® е перфектен избор за всички, които търсят красиво цвете с неповторим аромат и лесно отглеждане. Възхитете се на всеки етап от живота на този чудесен цвят и усетете магията на прекрасната роза Fräulein Maria®.
  • Произход на името: сорта Fräulein Marie® носи името на госпожица Maria от Йевер, легендарна владетелка на северногерманските земи на Йевер.
  • ADR (Allgemeine Deutsche Rosenneuheitenprüfung) - сертификат за качество, (отговаря на критерии, като устойчивост на заболявания, цъфтеж, аромат и др.)
Колекцията Parfuma® на Kordes е изключителна поради своята уникална комбинация от прекрасен външен вид и изключителен аромат. Това е колекция от хибридни чайни рози, която е създадена с голямо внимание към детайлите и със специална цел да предложи на любителите на розите нещо изключително и уникално. Всички рози от колекцията Parfuma® са уникални заради своя невероятен аромат, който е сравним само с ароматът на дивите рози. Ароматите на тези рози са интензивни, сладки и въздействателни, като създават незабравимо преживяване за тези, които ги докосват и отглеждат. Колекцията Parfuma® е изключително устойчива на болести и вредители, като предлага лесно отглеждане и грижи. Това прави тези рози подходящи за отглеждане в градини, дворове и на балкони.Колекцията Parfuma® на Kordes се отличава с изключителния си аромат и прекрасен външен вид, което я прави една от най-красивите и уникални колекции от хибридни чайни рози на пазара.
Kordes Rosen, една от най-големите компании за производство на рози в света. Тези рози се отличават с много добра устойчивост на заболявания и инфекции, което ги прави лесни за отглеждане и поддържане. Розите Kordes са известни със своя богат цъфтеж и наситени, ярки цветове, както и с дълготрайността на цветовете им. Kordes Rosen е известна със своята силна ангажираност към опазването на околната среда и устойчивото земеделие. Те използват само естествени методи за защита на розите си и не използват пестициди или химикали за борба с вредители. Това прави розите Kordes добър избор за хора, които се интересуват от устойчивите практики в градинското земеделие.
 
Всички сортове рози на Kordes се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Kordes могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност,  предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Kordes предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 
Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 

Характеристики
Видове
Флорибунда

Подобни продукти