Роза Freifrau Caroline® - Parfuma® (Kordes®)

  • Производител: Kordes®
42,95 лв.
 
Име: Freifrau Caroline®
Цвят: Розов - Виолет
Аромат: Много силен, Плодов
Размери на цвета: Среден: 7 - 8 см.
Размери: Височина до: 70см. ; Ширина до: 50см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Колекция: Parfuma®
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Представяне: 2017г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 3 литра. 

 

Подробно описание

Freifrau Caroline® е част от колекцията Parfuma на Kordes и е едно от най-изящните и ароматни рози в нея.  Тя се отличава с красиви виолетови цветове и богат аромат, който привлича вниманието на всеки, който я вижда и я прави изключително желана както за вътрешно, така и за външно озеленяване. Freifrau Caroline® - флорибунда роза с носталгични цветове и интензивен аромат, с висока устойчивост на болести. Ароматът на тази роза се отличава главно от началната нотка. Ароматната и ясна свежест на тази нотка напомня чист въздух след летен дъжд. Сладката нотка на круша, която напомня круша Williams-Christ, е характерна и очарователна. Тя ще се промени до мека нотка на ябълка, когато цвета се отвори напълно. Тогава ще се появят още по-плодови аспекти на кайсия с класическия аромат на роза и мирис на здравец. Както всички рози от колекцията Parfuma на Kordes, Freifrau Caroline® е изключително устойчива на болести и вредители. Тази роза е подходяща за отглеждане в градини, на тераси и балкони.
 
Ако сте в търсене на красиво, ароматно и лесно за отглеждане цвете, то роза Freifrau Caroline® е идеалният избор за вас. Тя е перфектно допълнение към вашия двор или тераса и непременно ще направи впечатление на всички гости. Не се колебайте да я купите и да се насладите на красотата и аромата на това чудесно растение. Розата притежава ADR (Allgemeine Deutsche Rosenneuheitenprüfung) 2019 - сертификат за качество, (отговаря на критерии, като устойчивост на заболявания, цъфтеж, аромат и др.)
 
Колекцията Parfuma® на Kordes е изключителна поради своята уникална комбинация от прекрасен външен вид и изключителен аромат. Това е колекция от хибридни чайни рози, която е създадена с голямо внимание към детайлите и със специална цел да предложи на любителите на розите нещо изключително и уникално. Всички рози от колекцията Parfuma® са уникални заради своя невероятен аромат, който е сравним само с ароматът на дивите рози. Ароматите на тези рози са интензивни, сладки и въздействателни, като създават незабравимо преживяване за тези, които ги докосват и отглеждат. Колекцията Parfuma® е изключително устойчива на болести и вредители, като предлага лесно отглеждане и грижи. Това прави тези рози подходящи за отглеждане в градини, дворове и на балкони.Колекцията Parfuma® на Kordes се отличава с изключителния си аромат и прекрасен външен вид, което я прави една от най-красивите и уникални колекции от хибридни чайни рози на пазара.
Kordes Rosen, една от най-големите компании за производство на рози в света. Тези рози се отличават с много добра устойчивост на заболявания и инфекции, което ги прави лесни за отглеждане и поддържане. Розите Kordes са известни със своя богат цъфтеж и наситени, ярки цветове, както и с дълготрайността на цветовете им. Kordes Rosen е известна със своята силна ангажираност към опазването на околната среда и устойчивото земеделие. Те използват само естествени методи за защита на розите си и не използват пестициди или химикали за борба с вредители. Това прави розите Kordes добър избор за хора, които се интересуват от устойчивите практики в градинското земеделие.
 
Всички сортове рози на Kordes се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Kordes могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност,  предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Kordes предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 
Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 

Характеристики
Видове
Флорибунда

Подобни продукти