Роза Für Elise® - (Kordes®)

  • Производител: Kordes®
32,95 лв.
 
Име: Für Elise®
Цвят: Пурпурно - Виолет
Аромат: Добър
Размери на цвета: 7 - 8 см.
Размери: Височина до: 70см. ; Ширина до: 40см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Представяне: 2020г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

  • Награди: 2021, ADR
Подробно описание

Роза Für Elise® радва окото дълго време. Показва красивите си цветове от юни до септември. Те са с форма на купа и са средно големи. Цветът и е наситено, пурпурно виолетов, излъчва чудесен пикантен аромат, който съблазнява сетивата, особено в топлите, слънчеви дни. Rosa Für Elise® има перести, яйцевидни листа, заострени отпред и с назъбен ръб. Със своето тъмнозелено те перфектно подчертават цвета на растението. Für Elise® расте изправена, храстовидна, ниска и добре разклонена. Достига височина от 60 до 70 сантиметра и е широка от 35 до 40 сантиметра. Кръстена е на известната пиеса за пиано от Бетовен - Für Elise, чиято 250-годишнина се чества през 2020 г. 
 
Für Elise® предлага живописна картина в групи от четири до пет храста на квадратен метър. Чудесно хармонира с бели и светло розови цъфтящи рози. Благодарение на своя изправен, храстовиден навик на растеж, е идеална за ниски цъфтящи живи плетове. Изключително подходяща за отглеждане в саксии на балкон или веранда. Für Elise® вирее на слънце или частична сянка. Тя е много издръжлива и не се нуждае от никакви допълнителни защитни мерки през зимния сезон.
 
Всички видове рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Флорибунда

Подобни продукти