Роза Gartenspaß® - Kordes®

  • Производител: Kordes®
32,95 лв.
 
Име: Gartenspaß®
Цвят: Жълт, оранжев с червен кант
Аромат: Среден
Размери на цвета: 6 - 7 см.
Размери: Височина до: 80см. ; Ширина до: 40см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Представяне: 2008г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра
  • Носител на няколко награди, като наградата на град Аделаида, наградата за избор на публиката и златна награда на град Глазгоу.
Подробно описание

Gartenspaß® предлага зашеметяваща гледка с двуцветните си цветове. Цветовете на този богато цъфтящ сорт са жълто-червени. Този цветен късмет внася живот в градината и привлича вниманието във всяка розова леха! Въпреки, че Gartenspaß®  има лек аромат, нейните чашовидни, добре напълнени цветове са удивителни. Те достигат от шест до осем сантиметра в диаметър и се развиват от сравнително големи пъпки, които са ярко оцветени в жълто и червено. Листата на растението са перести и тъмнозелени. Идеално подчертава цвета на цветовете. Този сорт достига височина около 80 cm и ширина около 40 cm. Флорибунда Gartenspaß® е прекрасен сорт от Söhne на W. Kordes и е на пазара от 2009 г.
 
Много цъфтящата роза, която расте изправена и храстовидна. Това творение изглежда страхотно и в саксия на балкона, терасата или на входа на къщата. Gartenspaß® е здрава и много издръжлива. Предпочита да расте на свежа, богата на хумус почва. Идеалното място е слънчево до частично засенчено. През периода на цъфтеж Gartenspaß® се нуждае от повече вода и е препоръчително растението да се полива редовно. Както поотделно, така и в група до четири растения на квадратен метър се получава фантастична гледка в градината. Най-доброто време за подрязване е пролетта: издънките могат да се съкратят до половината. 
 
Всички видове рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Флорибунда

Подобни продукти