Роза Gentle Hermione™ - David Austin®

  • Производител: David Austin®
47,95 лв.
Име: Gentle Hermione™
Цвят: Розов
Аромат: Много силен
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 125см. ; Ширина до: 140см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, носталгична форма
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2005г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра / 6 литра

 

Произход на името: Хърмаяни е вярната съпруга на Леонтес, кралят на Сицила, в „Зимната приказка“ на Шекспир.

Подробно описание

Gentle Hermione™ - David Austin® е роза, която има всичко, от което е нуждае една роза. Тя е кръстена на героинята от "A Winter's Tale" на Уилям Шекспир и е внесена в колекцията на David Austin® през 2005 година. Героинята, на която е кръстена, е символ на нежност, красота и чистота на душата. Така че, когато отглеждате Gentle Hermione™ - David Austin®, вие ще получите не само красива роза, но и символ на красотата и изяществото.
 
Gentle Hermione™ - David Austin® е красива роза, която се отличава със своите нежни розови цветове и богат аромат, който привлича пчели. Идеално оформените, плитки "чашки" са светлорозови, бледи до мека руменина по външните венчелистчета. Има силен, топъл аромат на смирна. Образува атрактивен, доста широк храст, с леко извити стъбла. Листата в началото са червени, по-късно стават зелени. Тя е идеален избор за градинари, които търсят красиви и устойчиви рози за своите градини.
 
Тази роза е един от най-популярните сортове на David Austin®. Тя е изключително устойчива на болести и вредители и изисква минимално поддръжка. Градинарите могат да се наслаждават на красивите цветове и аромата на Gentle Hermione™ - David Austin® през цялата година. Gentle Hermione™ - David Austin® е прекрасен избор за всякакви градини и е идеална за създаване на изящни композиции от рози. Заложете на тази красива роза и създайте красота във вашата градина.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Храстовидна

Подобни продукти