Роза Grossherzogin Luise® - Parfuma® (Kordes®)

  • Производител: Kordes®
44,95 лв.
 
 
Име: Grossherzogin Luise®
Цвят: Кайсия
Аромат: Много силен, Плодов, Интензивен
Размери на цвета: 8 - 10 см.
Размери: Височина до: 100см. ; Ширина до: 60см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Колекция: Parfuma®
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Представяне: 2017г.
Вид: Hybrid tea rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 3 литра. 

 

Подробно описание

Grossherzogin Luise® е чудесна роза, която привлича вниманието с изключителната си красота и неповторим аромат. Тя е част от колекцията на Kordes, Parfuma и е носител на множество награди за своята изключителност. Grossherzogin Luise® се отличава със своите големи, меки кайсиеви цветове и изобилство на листа в нежен зелен цвят. Цветовете са много ароматни и нежни, излъчвайки сладък и елегантен аромат, който остава наоколо дълго време след като цветовете разцъфнат напълно. Богатите акорди на праскова и кайсия създават свежо и плодово начало на тази хармонична композиция. Мекият и кремообразен аромат на роза гали носа. Докосване на зелена круша в началната нотка придава приятна свежест на тази роза. В основата ще срещнете пикантни аспекти заедно с флорални нотки на жасмин.
Grossherzogin Luise® е, че е устойчива на болести и се нуждае от минимално подрязване, което я прави лесна за отглеждане в градината. Grossherzogin Luise® е подходяща за отглеждане както в градината, така и в саксия. Тя е перфектен избор за тези, които търсят красива, ароматна и устойчива роза, която е лесна за отглеждане и поддръжка. Отличава се с дълготраен цъфтеж и е перфектна за създаване на жив плет или за влагане в букети. В случай, че искате да придадете елегантен и романтичен вид на вашата градина или дом, Grossherzogin Luise® е розата, която търсите.
 
Колекцията Parfuma® на Kordes е изключителна поради своята уникална комбинация от прекрасен външен вид и изключителен аромат. Това е колекция от хибридни чайни рози, която е създадена с голямо внимание към детайлите и със специална цел да предложи на любителите на розите нещо изключително и уникално. Всички рози от колекцията Parfuma® са уникални заради своя невероятен аромат, който е сравним само с ароматът на дивите рози. Ароматите на тези рози са интензивни, сладки и въздействателни, като създават незабравимо преживяване за тези, които ги докосват и отглеждат. Колекцията Parfuma® е изключително устойчива на болести и вредители, като предлага лесно отглеждане и грижи. Това прави тези рози подходящи за отглеждане в градини, дворове и на балкони.Колекцията Parfuma® на Kordes се отличава с изключителния си аромат и прекрасен външен вид, което я прави една от най-красивите и уникални колекции от хибридни чайни рози на пазара.
Kordes Rosen, една от най-големите компании за производство на рози в света. Тези рози се отличават с много добра устойчивост на заболявания и инфекции, което ги прави лесни за отглеждане и поддържане. Розите Kordes са известни със своя богат цъфтеж и наситени, ярки цветове, както и с дълготрайността на цветовете им. Kordes Rosen е известна със своята силна ангажираност към опазването на околната среда и устойчивото земеделие. Те използват само естествени методи за защита на розите си и не използват пестициди или химикали за борба с вредители. Това прави розите Kordes добър избор за хора, които се интересуват от устойчивите практики в градинското земеделие.
 
Всички сортове рози на Kordes се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Kordes могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност,  предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Kordes предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 
Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти