Роза Heidi Klum® - Tantau®

  • Производител: Tantau®
32,95 лв.
Име: Heidi Klum®
Цвят: Пурпурен
Аромат: Силен
Размери на цвета: Среден: 5 - 7 см.
Размери: Височина до: 50см. ; Ширина до: 50см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Интензивен
Форма на цвета: Двоен, тип розетка
Селекционер:  Tantau (Германия)
Година на въвеждане: 2006г.
Вид: Patio rose / миниатюрна
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра 

 

 

Подробно описание

Розата Heidi Klum® - Tantau® е едно от най-очарователните допълнения към семейството на Tantau. Този сорт роза е представен през 2006 година и е кръстен в чест на една от най-емблематичните модели на всички времена - Хайди Клум.
Това е прекрасен сорт роза, който е подходящ за отглеждане както в градината, така и в саксията. Heidi Klum® - Tantau® има компактен и изключително красив растеж, който й придава елегантна форма. Това я прави идеален избор за декориране на тераси, балкони и малки градини. Този сорт роза цъфти през целия сезон. Цветовете са кръгли и добре оформени с нежен пурпурно-розов нюанс, който се появява в големи клъстери. Като цяло, розата Heidi Klum® - Tantau® е много устойчива на болести и вредители, което я прави лесна за отглеждане и поддръжка.
 
Heidi Klum® е страхотен избор за всички, които търсят красиво и устойчиво растение за градината или балкона си. Поради своя компактен растеж, розата Heidi Klum® - Tantau® може да бъде отглеждана дори в по-малки саксии и контейнери, което я прави изключително удобна за украса на вашия дом и градина. Купувайки този сорт роза, ще получите не само красиво растение, но и част от образа на Хайди Клум.

Patio rose е вид роза, която е специално създадена за отглеждане на тераси, балкони, в градини с ограничен пространствен капацитет или дори в саксии в домашни условия. Те са обикновено по-малки от стандартните рози и имат по-компактен растеж. Patio roses са лесни за отглеждане и поддържане, и предлагат много различни цветове и форми на цветовете, за да отговарят на вкуса на всеки цветар или любител на розите. Patio roses могат да бъдат отглеждани както на открито, така и в затворени пространства, като например в големи саксии или контейнери, което ги прави отличен избор за хора, които живеят в апартаменти или други места с ограничено пространство.

Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените.
 
Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Миниатюрна

Подобни продукти