Роза Imogen - David Austin®

  • Производител: David Austin®
47,95 лв.
Име: Imogen
Цвят: Светло жълт
Аромат: Среден, Плодов
Размери на цвета: Среден: 5 - 8 см.
Размери: Височина до: 90см. ; Ширина до: 90см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Интензивен
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2016г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра / 6 литра

 

Произход на името: Сорта Imogen черпи вдъхновение от дъщерята на крал Cymbeline и добродетелната съпруга на Posthumus от „Cymbeline“ на Уилям Шекспир.

Подробно описание

Розата Imogen е един от най-прекрасните сортове на David Austin®. Представена е за първи път през 2016 година. Носи красиви, леко ароматизирани, бледожълти цветове, избледняващи почти до кремаво. Множеството деликатно набраздени венчелистчета са подредени около едно око на копчето. Образува здрав, доста изправен храст с лъскава зеленина.
 
Сортът Imogen е изключително подходящ за отглеждане в градини, благодарение на своята компактна форма и изобилието от малки, деликатни цветове, които цъфтят през целия сезон. Тази роза има изискана ароматна нотка, която я прави допълнително привлекателна. Imogen е получила медал за аромат на конкурса на Royal National Rose Society. Когато цъфти, тази роза се появява с големи, диаметър от 7-8 см цветове, които имат кремаво-бели оттенъци, с изчистени розови нюанси в средата. Цветовете на тази роза са изключително издръжливи и могат да оцветят градината ви до късния есен.
Ако търсите елегантна и изискана роза за вашата градина, Imogen е отличен избор. Тя може да допълни красотата на всяка градинска композиция и да внесе ароматна нотка във вашия дом. Поръчайте сега и ще се насладите на красивата и изискана роза Imogen през целия растежен сезон.

Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.

Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Храстовидна

Подобни продукти