Роза James L. Austin™ - David Austin®

  • Производител: David Austin®
44,95 лв.
Име: James L. Austin™
Цвят: Тъмно Розов
Аромат: Среден, Плодов
Размери на цвета: 5 - 9 см.
Размери: Височина до: 125см. ; Ширина до: 110см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 2017 г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

Произход на името:James L. Austin™ - кръстена на сина на Дейвид Остин Старши

Подробно описание

Добре дошли в уникалния свят на роза James L. Austin! Тази невероятно красива роза ще ви зашемети с изяществото на своите големи цветове, които се отличават с многобройни венчелистчета, обагрени в наситено розово. Нейната красота е като пленителен хореографски спектакъл на цветовете, който ще надмине всички очаквания.
 
James L. Austin е истинска перла в градината, многократно цъфтяща роза, която с радост ще ви зарадва с чудесните си цветове през пролетта и лятото. Тази разкошна роза образува стегнат храст, което я прави идеален избор за оформяне на различни елементи във вашата градина. Тя заслужава своето достойно място във всяка градина, където ще създаде неповторима атмосфера от красота и изящество.
 
Но не само визуално впечатление предлага тази роза, а и съблазнителният й аромат. Нейният лек, изящен аромат напомня на невероятна комбинация от касис, къпина, малина и череша с лек привкус на лимонова кора и бадеми. Само един дъх и ще бъдете завладени от нейния уникален аромат, който ще допълни всяко усещане в градината с вълшебство и елегантност.
 
James L. Austin носи не само красотата на цветята, но и вълнуващата сила на името си. Поименно е наречена на сина на Дейвид Остин Старши, който е пионер в създаването на уникални и неповторими рози. Тя е олицетворение на вековния опит и страстта към развитието на най-прекрасните рози в света.
 
Заложете на розата James L. Austin и се насладете на едно незабравимо преживяване от красота и аромат, което тази роза създава във вашия сад. Нека ви пренесе в свят на изтънченост и естетика и ви зарадва с непрекъснато разцъфтяване през целия растежен сезон.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Храстовидна

Подобни продукти