Роза Kosmos® - Kordes®

  • Производител: Kordes®
32,95 лв.
 
Име: Kosmos® / Brindisi
Цвят: Крем - бял
Аромат: Много добър
Размери на цвета: 7 - 8 см.
Размери: Височина до: 70см. ; Ширина до: 50см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Представяне: 2006г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра
  • Награди: ADR 2007(етикет за най-красивите и устойчиви на болести рози)
Подробно описание

Роза Kosmos® е флорибудна и е една от най-красивите рози с кремаво бели двойни цветове. Цветовете са пълни с 40 или повече венчелистчета и образуват малки гроздове с разрошени венчелистчета в носталгична форма. Има невероятен деликатен кайсиев нюанс вътре в самия цвят. Розата впечатлява с елегантния си и носталгичен чар. Цветовете цъфтят върху здрави клони и достигат размери понякога до десет сантиметра. Kosmos® расте храстовидна и изправена с максимална височина от 80 сантиметра и около 60 сантиметра ширина. Цветовете и варират от кремаво бели до нежно розови в зависимост от светлината, почвата и климатичните усровия. Kosmos® излъчва деликатен аромат и нейните цветове могат лесно да се конкурират с тези на старинните рози. Носител на ADR - награда за най-красивите и устойчиви на болести рози.

Всички видове рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Флорибунда

Подобни продукти