Роза Lady Capri® - Tantau®

  • Производител: Tantau®
36,95 лв.
Име: Lady Capri®
Цвят: Крем, касия
Аромат: Много силен, интензивен
Размери на цвета: 10 - 12 см.
Размери: 70 - 100 см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям
Селекционер:  Tantau
Година на въвеждане: 2021г.
Вид: Hybrid tea rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

Награди:

  • Сребърен медал в Баден-Баден / Германия 2022 г.;
  • Най-добра Чаено хибридна роза Париж / Франция 2022 г.;
  • Награда на децата Париж / Франция 2022 г.;
  • Категория златен медал Чаено хибридна роза Nyon / Швейцария 2022 г

 

Подробно описание

Lady Capri® - една невероятна, нова роза, представена за първи път през 2021 година. Роза Lady Capri® пленява с двойни цветове от кремаво кайсиев цвят с ефект на блясък отвътре. Когато са напълно разцъфтели, цветовете достигат десет до дванадесет сантиметра в диаметър. Lady Capri® ще украси всяка цветна леха с много цвят и много аромат. Цветовете със средиземноморски аромат изглеждат като светещи фенери на фона на тъмна зеленина и са прекрасни допълнения към романтични градини с многогодишни растения. За да украсите големи площи с ароматната роза Lady Capri®, трябва да засадите от 4 до 5 растения на квадратен метър на разстояние от 45 до 50 см. Буйно растящата чаено хибридна роза Lady Capri® предпочита слънчево място до частична сянка. Тя достига своя несравним блясък в рохкава почва, богата на хранителни вещества и хумус. Розата Lady Capri® достига височина от 70 до 100 см и расте права и компактна. Изключително доброто здраве на розата заслужава специално внимание. Показва се като устойчива както на брашнеста мана, така и на черни петна. Този красив сорт внася екзотичен и средиземноморски привкус в градината. Lady Capri®, засадена в саксия или контейнер, може да украси също така Вашия балкон или тераса. Цветята запазват свежестта си във ваза дълго време и са подходящи за рязане и създаване на букети. 

Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.

Важно! 

  • Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
  • Цвета и всички спесификации на розите могат да варират в зависимост от условията на местоположение, почва и климат.
 
 

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти