Роза Lambada® - Kordes®

  • Производител: Kordes®
32,95 лв.
 
Име: Lambada®
Цвят: Оранжев
Аромат: Среден
Размери на цвета: 6 - 7 см.
Размери: Височина до: 120см. ; Ширина до: 70см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Година на въвеждане: 2014г.
Колекция: Heckenzauber®
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Подробно описание

Lambada® - Цветовете красят силния, гъсто разклонен розов храст с богати клони. Те са с елегантна форма и полупълнеж. Деликатните венчелистчета разкриват златистожълтия център на розата. С наситеното си оранжево, което понякога преминава в сьомга или бледо розово, цветовете очароват. Те се открояват привлекателно на фона на лъскавата, тъмнозелена листна маса. Lambada® впечатлява с красиви и богати цветове и дълъг период на цъфтеж. Отличава се с отлично здраве и отлично понася дъжд и жега. Тази храстовидна роза цъфти малко по-късно от другите рози. В края на юни се появяват безброй пъпки в наситено, топло червено-оранжево. Те се развиват в полу-двойни цветове в ярко оранжево. Понякога деликатните венчелистчета се появяват в нюанси на сьомга и розово. Групирани елегантно около слънчевия жълт цветен център. Цветовете са средно големи с диаметър от седем до осем сантиметра. Ароматът й е изящно лек. Lambada® непрекъснато радва с нови цветове по време на периода на цъфтеж, който продължава до края на октомври. Те хармонират перфектно с тъмнозелената, лъскава зеленина, която към есента става червеникаво-кафява. Силните листа са овални, перести и назъбени. Розата достига височина от 100 до 120 сантиметра и максимален диаметър 80 сантиметра. С тези мечтани размери Lambada® е идеално растение за жив плет. 
 
Всички видове рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезонa.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти