Роза Larissa® - Kordes®

  • Производител: Kordes®
32,95 лв.
Име: Larissa®
Цвят: Розов
Аромат: Лек
Размери на цвета: 4 - 5 см.
Размери: Височина до: 70см. ; Ширина до: 60см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Представяне: 2008г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра
  • ADR (Allgemeine Deutsche Rosenneuheitenprüfung) - 2008 г. сертификат за качество, (отговаря на критерии, като устойчивост на заболявания, цъфтеж, аромат и др.)
Подробно описание

Роза Larissa® е изключителен сорт с повторно цъфтящи цветове, които я правят неотразима във всяка градина. Много цъфтяща почвопокривна роза с много двойни цветове и очарователен цвят. ADR 2008 и множество награди в международни конкурси за роза като Golden Rose в Орлеан. С диаметър на цветовете от 4см. до 5см., розата Larissa® предлага компактни и изключително красиви цветове. С височинана от 70см. и ширина от 60см., тя образува красив и компактен храст. Този сорт е изключително устойчив на болести, предоставяйки здрав растеж и богата зеленина. Създадена от W. Kordes' Söhne, роза Larissa® също така е идеално решение за полу-сенчести места, живи плетове, саксии и цветни лехи.
 
Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Флорибунда, Почвопокривна

Подобни продукти