Роза Leonardo da Vinci®

  • Производител: Meilland®
32,95 лв.
Име: Leonardo da Vinci®
Цвят: Розов
Аромат: Лек 
Размери на цвета: 8 - 10 см.
Размери: Височина до: 100см. ; Ширина до: 80см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Meilland
Година на въвеждане: 1993г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра / 6 литра

 

 

Подробно описание

Роза Leonardo da Vinci® е един от най-красивите и известни сортове рози в света. Тази флорибунда роза е създадена през 1993 г. от Meilland и бързо придобива популярност сред градинарите и любителите на рози. Растението е високо около 80-100 см и е много здраво и устойчиво на болести, което го прави подходящ избор за градински дизайн.

Цветовете на роза Leonardo da Vinci® са големи и плътни, с диаметър от около 8-10 см. Цветът е розов, като някои от тях могат да имат леки нюанси на светло розово. Ароматът на цветовете е лек и приятен, което прави розата подходяща за букети и декорация. Розата цъфти в продължение на целия сезон и може да бъде използвана като красив акцент в градински композиции.

За да отгледате роза Leonardo da Vinci®, трябва да й осигурите добре дренирана почва и място на слънце или с полусянка. Розата обича редовно поливане, особено по време на сухи периоди, но е важно да се избягва натрупването на вода на корените. Редовното премахване на прецъфтелите цветове ще стимулира розата да произвежда нови цветове и да запази красивата си форма. Носталгичната роза Leonardo da Vinci® впечатлява със страхотния си цвят и здравина. Цялостната картина се допълва от жилавата, тъмнозелена зеленина. Тази носталгична роза се нуждае от поне 5 часа слънце на ден, но иначе се чувства добре и на полусянка.

 
Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Флорибунда

Подобни продукти