Роза Leonardo da Vinci®

  • Производител: Meilland®
38,95 лв.
Име: Leonardo da Vinci®
Цвят: Розов
Аромат: Лек 
Размери на цвета: 8 - 10 см.
Размери: Височина до: 100см. ; Ширина до: 80см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Meilland
Година на въвеждане: 1993г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра
Възраст на розата:  3+ год.

 

 

Подробно описание

Роза Leonardo da Vinci® е един от най-красивите и известни сортове рози в света. Тази флорибунда роза е създадена през 1993 г. от Meilland и бързо придобива популярност сред градинарите и любителите на рози. Растението е високо около 80-100 см и е много здраво и устойчиво на болести, което го прави подходящ избор за градински дизайн.

Цветовете на роза Leonardo da Vinci® са големи и плътни, с диаметър от около 8-10 см. Цветът е розов, като някои от тях могат да имат леки нюанси на светлорозово. Ароматът на цветовете е лек и приятен, което прави розата подходяща за букети и декорация. Розата цъфти в продължение на целия сезон и може да бъде използвана като красив акцент в градински композиции.

За да отгледате роза Leonardo da Vinci®, трябва да й осигурите добре дренирана почва и място на слънце или с полусянка. Розата обича редовно поливане, особено по време на сухи периоди, но е важно да се избягва натрупването на вода на корените. Редовното премахване на прецъфтелите цветове ще стимулира розата да произвежда нови цветове и да запази красивата си форма. Носталгичната роза Leonardo da Vinci® впечатлява със страхотния си цвят и здравина. Цялостната картина се допълва от жилавата, тъмнозелена зеленина. Тази носталгична роза се нуждае от поне 5 часа слънце на ден, но иначе се чувства добре и на полусянка.

 

Характеристики
Видове
Флорибунда

Подобни продукти