Роза Lions-Rose®

  • Производител: Kordes®
39,95 лв.
Име: Lions-Rose®
Цвят: Крем
Аромат: Лек - среден, Плодов
Размери на цвета: 6 - 8 см.
Размери: 50 см. х 60 см
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  Kordes (Германия)
Година на въвеждане: 2002г.
Вид: Флорибунда / Fairy Tale Rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

 

Подробно описание

Lions-Rose® - Красива роза със средно големи, двойни цветове с носталгичен чар в красив кремаво бял цвят и нежно розово понякога, лъскава зеленина и храстовиден компактен растеж.

Награди:

  • ADR 2002,
  • Роза на годината Англия 2006,
  • Gifu Silver Medal 2008,
  • Hradec Silver Medal 2005,
  • Kortrijk Silver Medal 2004.
Lions-Rose® очарова с носталгично усещане. Този страхотен сорт е на пазара от 2002 г. и през същата година получи рейтинг ADR. Тъй като тя не е само цъфтяща и красива гледка, нейните здрави листа и здрава природа я правят идеалния избор за всяка градина. Цветовете на Lions-Rose® са двойни и се характеризират с особено деликатен нюанс на кайсия и розово, когато се отворят. Те излъчват хармоничен аромат. Lions-Rose® е атракция в розовата градина и привлича вниманието на всички. Цъфтежа започва през юни и продължава до края на септември. Розата цъфти непрекъснато. Цветовете достигат големина от 5 до 10 см. и е идеална също така за саксия на терасата или балкона.
Lions-Rose® предпочита слънчево до частично засенчено място в градината. Идеална е богата на хумус, дълбока и свежа почва. През летните горещини Lions-Rose® се нуждае от допълнителна вода за напояване. За да бъде винаги перфектен външният вид на Lions-Rose®, добре е да се изрязват прецъфтелите цветове. Това стимулира розата да изкара нови цветове. Сезонът на засаждане е целогодишен в дни без минусови температури. 

Характеристики
Видове
Флорибунда

Подобни продукти