Роза Madame Anisette® - Parfuma® - Kordes®

  • Производител: Kordes®
41,95 лв.
 
 
Име: Madame Anisette®
Цвят: крем с дъх на кайсия
Аромат: Много силен, Интензивен
Размери на цвета: 7 - 8 см.
Размери: Височина до: 120см. ; Ширина до: 50см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Колекция: Parfuma®
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Представяне: 2013г.
Вид: Hybrid tea rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 3 литра. 

 

Подробно описание

Роза Madame Anisette® от колекцията Parfuma на Kordes е изключително красива чаено - хибридна роза, която се отличава със своя неповторим аромат и бляскави цветове. Това е роза, която заслужено си заслужава място във вашия градински арсенал. Роза тип Грандифлора, като цветовете се появяват в прекрасни съцветия. Много елегантно цвете и силен аромат на анасон, изправен растеж, много здрава и устойчива на топлина, висока устойчивост на болести. Няколко награди в международни конкурси за роза като Coupe de Parfum в Лион и Golden Rose в Кортрийк.
 
Тази на пръв поглед прекрасна роза изненадва с истински необичаен характер. Горната част е представена с подчертан и изключително ароматен парфюм. Изцяло доминиращ, той обгръща носа с интензивен акорд на анасон, напомнящ за женско биле и ароматно-дървесна смирна. Пикантните нотки като любов играят второстепенна роля. Отличителният сапунен характер на розовата нотка в сърцето на аромата се появява, когато цветът се отвори и кара характерния аромат на свежа роза изненадващо да изчезне. Медените аспекти във фона образуват балансиран контраст.
 
Madame Anisette® има плътни цветове с диаметър около 8 см, които са пълни с повече от 40 латинотичинки. Цветовете са в цвят крем с кайсиев оттенък на долната част на листата, което им придава изключителен контрастен ефект. Растението може да достигне до височина от около 120 см и е много здраво и устойчиво на заболявания. Това е роза, която не само ще допълни визията на вашия градински участък, но и ще направи всяко прекарване в него незабравимо с благоуханието си.
Madame Anisette® е лесна за отглеждане и не изисква особени грижи. Тя предпочита слънчеви места и добре дренирана почва, която е богата на хранителни вещества. За да подсилите растежа й, може да я подхранвате с тор, подходящ за рози. Розата може да бъде използвана както за отглеждане в градината, така и за рязан цвят, който ще направи вашия дом още по-уютен. Със своя неповторим аромат, красив цвят и лесен за отглеждане характеристики, Madame Anisette® е идеален избор за вашата градина. Не пропускайте възможността да добавите това изключително розово изживяване във вашия дом.
 
Колекцията Parfuma® на Kordes е изключителна поради своята уникална комбинация от прекрасен външен вид и изключителен аромат. Това е колекция от хибридни чайни рози, която е създадена с голямо внимание към детайлите и със специална цел да предложи на любителите на розите нещо изключително и уникално. Всички рози от колекцията Parfuma® са уникални заради своя невероятен аромат, който е сравним само с ароматът на дивите рози. Ароматите на тези рози са интензивни, сладки и въздействателни, като създават незабравимо преживяване за тези, които ги докосват и отглеждат. Колекцията Parfuma® е изключително устойчива на болести и вредители, като предлага лесно отглеждане и грижи. Това прави тези рози подходящи за отглеждане в градини, дворове и на балкони.Колекцията Parfuma® на Kordes се отличава с изключителния си аромат и прекрасен външен вид, което я прави една от най-красивите и уникални колекции от хибридни чайни рози на пазара.
Kordes Rosen, една от най-големите компании за производство на рози в света. Тези рози се отличават с много добра устойчивост на заболявания и инфекции, което ги прави лесни за отглеждане и поддържане. Розите Kordes са известни със своя богат цъфтеж и наситени, ярки цветове, както и с дълготрайността на цветовете им. Kordes Rosen е известна със своята силна ангажираност към опазването на околната среда и устойчивото земеделие. Те използват само естествени методи за защита на розите си и не използват пестициди или химикали за борба с вредители. Това прави розите Kordes добър избор за хора, които се интересуват от устойчивите практики в градинското земеделие.
 
Всички сортове рози на Kordes се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Kordes могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност,  предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Kordes предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 
Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 

Характеристики
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти