Роза Manora® - Tantau®

  • Производител: Tantau®
36,95 лв.
Име: Manora®
Цвят: Червен
Аромат: Среден
Размери на цвета: Среден: 5 - 8 см.
Размери: Височина до: 50-80см. ; Ширина до: 50-70см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Интензивен
Форма на цвета: Двоен, тип розетка
Селекционер:  Tantau (Германия)
Година на въвеждане: 2020г.
Вид: Bedding roses
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 3 литра.

 

Награди: Silver medale Rumbeke / Belgium 2021

Подробно описание

Роза Manora® - Tantau® е сорт роза, който ще впечатли всеки цветен любител с неповторимата си красота и изисканост. Своята невероятна визия розата Manora® - Tantau® дължи на изключителната комбинация от ярко черевно до пурпурно, която напомня за изящния дизайн на бароковите дворци. Модерната роза флорибунда излиза на сцената в блестяща червена рокля. Играе ролята си перфектно засадено като ансамбъл в градината, като звезда в леха с трайни насаждения. Manora® е идеална за подарък на специален човек или за използване в ландшафтния дизайн, за да придадете елегантност и изисканост на вашия градински простор.
 
Сортът роза Manora® цъфти през целия сезон, с множество средно големи, диаметър до 6-8 см. цветове. Те са ароматни и ще направят вашия двор красиво ароматен и привлекателен за пчели и други полинатори. Ако търсите изключителен сорт роза, който да придаде стил и изисканост на вашата градина, Manora® е идеалният избор за вас. Нейните невероятни качества, включително многобройните нежни цветове, лекия аромат и лесната за отглеждане природа, правят този сорт роза незаменим за всеки цветен любител.
 

Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените.

 

Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.
 
Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Флорибунда

Подобни продукти