Роза Marchenzauber® - Kordes®

  • Производител: Kordes®
32,95 лв.
 
Име: Märchenzauber®
Цвят: Кремаво-розово, кайсиев център
Аромат: плодов, много силен, опияняващ
Размери на цвета: 8 - 10 см.
Размери: Височина до: 100см. ; Ширина до: 60см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Представяне: 2015г. / колекция: Fairy Tale Rose
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

  • ADR 2017 - етикет за най-красивите и устойчиви на болести рози
  • Award Winner - награди в международни конкурси за роза
  • Golden Rose - Баден-Баден
Подробно описание

Märchenzauber® - Флорибунда роза с много удвоени и носталгични цветове и висока устойчивост на болести. Роза Märchenzauber® има омагьосващ, приказен ефект в нашата градина или на балкона. В продължение на месеци разтваря буйни двойни цветове със забележителни размери в пастелни нюанси. Прекрасно кремаво бяло до розово отвън, светлият център с цвят на кайсия умело привлича вниманието. Кой може да устои на този чар? Летните дъждове не повлияват красотата на тази устойчива на атмосферни влияния флорибунда роза! И не само това, тези приказно-романтични цветове са заобиколени от плодово-сладък аромат. Достатъчна причина да отрежете цветятовете на Märchenzauber®  за вашата ваза! Най-доброто нещо: Благодарение на компактните си размери Märchenzauber® се вписва във всяко пространство, независимо дали е засадена индивидуално в малка леха или в група. Не на последно място, може да се превърне и в носталгичен акцент в саксия на нашия балкон или тераса. Без значение къде и под каква форма е засадена, Märchenzauber® винаги впечатлява със своята много здрава и лесна за поддръжка природа. Това прави Märchenzauber® подходящ избор и за начинаещи! Предпочита да вирее на слънчево място и обича почвата и да се поддържа свежа, дълбока, рохкава и богата на хранителни вещества.

Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Флорибунда

Подобни продукти