Роза Marie Curie®

  • Производител: Meilland®
39,95 лв.
Име: Marie Curie®
Цвят: Оранжев / Сьомга
Аромат: Лек
Размери на цвета: Среден: 6 - 8 см.
Размери: Височина до: 100см. ; Ширина до: 150см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Селекционер:  Meilland
Година на въвеждане: 1996г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 5 литра
Възраст на розата:  3+ год.

 

 

Подробно описание

Розата Marie Curie® е висококачествен хибриден сорт роза, който е вдъхновен от славната физичка и химичка Мари Кюри. Тази роза е изключително красива и едновременно нежна и устойчива, съчетавайки естетическата красота със здравината на растението.
 
Цветовете на Marie Curie® са средно големи и изискани, с диаметър до 8 см. и са в прекрасен кайсиево-прасковен цвят, който се променя в зависимост от условията на отглеждане и сезона. Цветовете са пълни, с много венчелисчета, което придава на розата изискан и романтичен вид.
 
Листата на Marie Curie® са тъмнозелени и блестящи, с характерната форма на листата на розите. Розата е компактна и богата на клони, което я прави подходяща за отглеждане в градини, на балкони или в саксии.
 
Marie Curie® е известна и със своята устойчивост на болести и вредители, което я прави подходяща за отглеждане дори и от начинаещи градинари. Тази роза цъфти през целия сезон, от пролетта до късната есен, и може да се наслаждавате на нейните прекрасни цветове през цялото лято.
 
Marie Curie® е символ на изящество, елегантност и е подходяща за всеки, който цени красотата на розите и иска да добави нотка на престиж и финес в своята градина или тераса.
 

Характеристики
Видове
Флорибунда

Подобни продукти