Катерлива Роза Mary Delany® (Ausorts) - David Austin®

 • Производител: David Austin®
45,95 лв.
Име: Mary Delany® (Ausorts)
Цвят: Розов
Аромат: Лек, старинна роза
Размери на цвета: Среден: 5 - 9 см.
Размери: Височина до: 360см. 
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен, интензивен
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2002г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

Произход на името: Наречен на Mary Delany, английска художничка и запален градинар, известна със своите ботанически рисунки и детайлен декупаж. Използвайки слоеве внимателно изрязана тишу хартия, тя внимателно конструира сложни и ботанически точни хартиени цветя.

Подробно описание

Нещо съвсем ново и различно! Mary Delany® - Деликатно красива, доста необичайна катерачка, носеща доста заострени пъпки, които се отварят към средно големи, двойни, светлорозови цветове. Цветовете се държат на тънки, тъмни стъбла и постепенно се отварят, за да разкрият златните тичинки. Има лек до среден аромат на старинна роза с нотки на плодове. Mary Delany® е здрава и почти без бодли със сравнително малки, тъмнозелени листа роза.

 

Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

 • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
 • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
 • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
 • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
  При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.

Защо да изперем Lovehortensia.com?

 • Гарантирано Качество: Нашите растения се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
 • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни хортензии.
 • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
 • Как ще получите вашите растения: Вие ще получите вашето растение в саксия, готово за засаждане.
 • Не можете да засадите веднага?: Поставете саксията на защитено място на открито и поливайте редовно и умерено, за да поддържате почвата леко влажна.
 • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Храстовидна

Подобни продукти