Роза Nostalgie® Tantau® - (Носталгия)

  • Производител: Tantau®
33,95 лв.
Име: Nostalgie®
Цвят: Двуцветен - кремаво бяло и черешово червено
Аромат: Лек - среден
Размери на цвета: 8-10 см.
Размери: Височина до: 120см. ; Ширина до: 80см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Tantau (Германия)
Година на въвеждане: 1995г.
Вид: Nostalgic Hybrid Tea Rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 3 литра / 6 литра

 

Награди: Top Rose -  Den Haag 2000; Gold Glasgow 2002

Подробно описание

Роза Nostalgie® е един от най-известните и обичани сортове рози в света, който е създаден от немската фирма Tantau Roses. Това е чаено хибридна роза, която представя красиви, пълни и ароматни цветове в нюанси на бяло, розово и червено. Сортът е наречен Nostalgie®, заради класическия си изглед и чувство, което придава. Розата Nostalgie® е един от най-големите представители на чаените рози и е популярна заради красотата, елегантността и уникалния си аромат. Цветовете са средноголеми и имат около 40-45 листа, което ги прави особено пълни и здрави. Нюансите на цветовете варират от бяло до розово, кремаво бяло и череша, а някои от цветовете имат червени краища, което придава на цялостната им визия допълнителна дълбочина.
 
Nostalgie® е изключително ароматна и може да направи всяка градина или букет още по-красив. Ароматът е сладък и фин, с нотки на мед и цитрусови плодове, който може да се усети дори на голямо разстояние. Роза Nostalgie® е част от групата на чаените рози, които са изключително устойчиви на болести и могат да се отглеждат лесно, както в градини, така и в саксии. Сортът е устойчив на ниски температури и може да преживее зимата, ако е добре подготвен за нея. Отглеждането на розата Nostalgie® не изисква много грижи и труд, което я прави подходяща за начинаещи градинари. Nostalgie® е красива, ароматна и лесна за отглеждане роза, която е идеален избор за всеки, който търси класически и елегантен дизайн за своята градина.
 

Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

 

Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти