Роза Olivia Rose Austin™ - David Austin®

  • Производител: David Austin®
46,95 лв.
Име: Olivia Rose Austin™
Цвят: Розов
Аромат: Лек - среден, Плодов
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 110см. ; Ширина до: 110см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен, интензивен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 2014г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра / 6 литра.

 

Произход на името: Olivia Rose Austin™ - Кръстена на дъщерята на Дейвид Остин Младши и внучката на Дейвид Остин Старши. Olivia Rose Austin™ е получила няколко награди, включително златен медал на "Royal National Rose Society" и нграда за най-добър нов сорт на "Beverly Hills Rose Society" в САЩ.

Подробно описание

Olivia Rose Austin™ е невероятна роза, с елегантни, изключително ароматни цветове. Красиви пъпки, отворени красиви чашковидни розетки с равномерно, средно розово оцветяване. Имат лек до среден плодов аромат. Започва да цъфти изключително рано през сезона и цъфти на вълни до късно есента. Образува много здрав, добре балансиран храст с тъмнозелена зеленина, която показва най-добре цветовете. 
 
Olivia Rose Austin™ има изключителна устойчивост на болести и е лесна за отглеждане. Тази роза има изключително атрактивен и изобилно цъфтеж, който продължава през целия растежен сезон. Цветовете са нежни и деликатни в розово-бели тонове, които придават на розата неповторима красота.
 
Olivia Rose Austin™ е идеална за отглеждане в градини и дворове, но също така е подходяща и за саксии на терасите и балконите. Тя е изключително устойчива на вредители и заболявания, което я прави отличен избор за нови и опитни градинари. С романтичния си аромат и нежните си цветове, розата Olivia Rose Austin™ е перфектен избор за всякакви събития и поводи, като сватби, рожденни дни и юбилеи. Тя е идеална за създаване на красиви букети и декорации, които ще внесат атмосфера на романтика и красота във вашето пространство.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти