Катерлива Роза Ozeana® - Tantau® (Озеана)

  • Производител: Tantau®
49,95 лв.
Име: Ozeana®
Цвят: Розов
Аромат: Силен
Размери на цвета: Голям: 10 - 12 см.
Размери: Височина: 200-300 см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Tantau (Германия)
Представяне: 2016г.
Вид: Катерлива
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 3 литра.
Размер на розата:  50-70 см.

 

Награди: Bronze medale Echigo / Japan 2017

Подробно описание

Ozeana® на Tantau® е красива и катерлива роза, която се характеризира с невероятния си аромат и елегантна визия. Тя е представена от Tantau® през 2016 година и бързо спечелва популярност сред любителите на розите. Ozeana® е подходяща за използване като катерлива роза в градини, на балкони, арки или тераси. Тя може да бъде използвана и като рязан цвят за декорация на вашия дом. Растението е устойчиво на заболявания и има добра устойчивост на ниски температури.
 
Розата Ozeana® цъфти в продължение на цялото лято и есен, като произвежда красиви цветове в нежни розово-лилави нюанси. Те са добре формирани, с големина от около 8-10 см и са изключително ароматни. Купувайки розата Ozeana® на Tantau®, можете да се насладите на красиви, ароматни цветове през цялото лято и есен, което я прави привлекателен избор за вашата градина или тераса. Освен това, тя е устойчива на заболявания и е лесна за отглеждане, което я прави перфектен избор за начинаещи градинари.
 
Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените.
 
Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

 

Характеристики
Видове
Катерлива

Подобни продукти