Роза Pacific Blue® - Tantau®

  • Производител: Tantau®
33,95 лв.
Име: Pacific Blue®
Цвят: Лилав
Аромат: Силен,
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 120см. ; Ширина до: 100см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, тип класическа роза
Селекционер:  Tantau (Германия)
Година на въвеждане: 2019г.
Вид: Чаено- хибридна
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра 

 

Награди: Gold Award TH/Grandiflora in Echigo / Japan, 2022

Подробно описание

Сортът роза Pacific Blue® е един от най-привлекателните и изключително красиви чаено-хибридни рози на немския производител Tantau®. Тази роза е представена през 2019 година и бързо придобива популярност сред любителите на розите благодарение на изключителната си красота и лесното си отглеждане. Pacific Blue® убеждава с изключителния си интензивен аромат и уникалния си люляково-син цвят на цветя. Цветът е подобен класическия Mainzer Fassnacht® от 1964 г. Тази модерна роза расте особено гъсто и цъфти изключително богато. Също и като рязана роза, Pacific Blue® е изключително продуктивна с благородните си цветове.
 
Pacific Blue® е истинско зрелище, когато цъфти, с красиви, виолетови цветове, които преливат в различни нюанси на синьо и лилаво. Тази роза има силен аромат, който привлича пеперуди и други полезни насекоми в градината ви. Pacific Blue® е подходяща за отглеждане в градини, като ефектно се комбинира с други растения в цветни комбинации или като солитер в градината. Тази роза е идеална за хора, които търсят непретенциозна роза с прекрасен външен вид, която ще придаде цвят и аромат на градината им. Pacific Blue® е лесна за отглеждане и може да бъде отглеждана както в градини, така и в саксии на терасите или балконите. Няма нужда от специални грижи за тази роза - просто осигурете ѝ достатъчно слънце, вода и хранителни вещества, за да се насладите на нейната красота и аромат през целия сезон.
 
Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените.
 
Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти