Роза Pastella® - Tantau®

  • Производител: Tantau®
31,95 лв.
 
Име: Pastella®
Цвят: Розов, кремаво бял, кремав
Аромат: Лек, 
Размери на цвета: Среден: 6 - 8 см.
Размери: Височина до: 80см. ; Ширина до: 50см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен,
Селекционер:  Tantau (Германия)
Представяне: 2004г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра 

 

Награди: 

  • Gold Medal Saverne - France 2010;
  • Golden Rose Baden-Baden - Germany 2003
  • ADR -2007
Подробно описание

Pastella® ще зарадва всеки любител на рози с носталгичните си полу-двойни цветове. Този сорт е създаден през 2004 г. и се отличава с изобилие от цвят. Pastella® е носител на ADR, награда „Златна роза на Баден Баден“ и Златен медал Saverne - Франция.  Цветовете и са красиви и имат дълъг живот. Особеното при цветовете е красивия розов ръб. Това е една от най-красивите рози флорибунда в пастелно кремаво бял цвят. Pastella® цъфти по-често и излъчва приятен, лек аромат. Цветовете са много дълготрайни. Pastella® е почти с непрекъснат цъфтеж  и предлага фантастична гледка през цялото лято.
 
Pastella® е с храстовиден и компактен растеж. Достига височина от 60 до 80 см и ширина до половин метър. Цветовете са средно големи и достигат от 6 до 8 сантиметра в диаметър. Pastella® привлича вниманието в градината и излъчва елегантен вкус. Листата са светлозелени и перфектно хармонират с кремаво белите цветове. Pastella® предпочита слънчево до частично сенчесто място. Очарователна роза с особено добра устойчивост на гъбични заболявания.
 
Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Флорибунда

Подобни продукти