Роза Princess Alexandra of Kent® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
46,95 лв.
 
Име: Princess Alexandra of Kent®
Цвят: Розов (ярък)
Аромат: Силен
Размери на цвета: Голям: 9-13 см.
Размери: Височина до: 120см. ; Ширина до: 120см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка, 130 венчелисчета /цвят
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 2007г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Произход на името: Princess Alexandra of Kent® е кръстена на английската принцеса Александра, която е страстен градинар и голям любител на розите.

Подробно описание

Роза Princess Alexandra of Kent® е възхитителна роза, посветена на принцеса Александра, страстен градинар и голям любител на розите. Тази уникална роза ще Ви очарова с необичайно големите и кичести цветове в ярко розово, обвити от пръстен венчелистчета в по-светло розово. Чашката на цвета е дълбока и заоблена, а цветът е елегантно разположен върху добре оформения храст. Princess Alexandra of Kent® притежава очарователен аромат на чай, който се превръща в ухание на лимон и постепенно придобива привкус на касис при пълно отварянето на цвета. Тази роза не само привлича с визуалната си красота, но и със своя изискан аромат, който ще Ви потопи в неповторимо сетивно изживяване.
 
Освен своята красота и аромат, Princess Alexandra of Kent® е изключително издръжлива и устойчива на болести и вредители. Тя е лесна за отглеждане и поддържане, което я прави идеален избор за градинари, които търсят устойчиво и елегантно растение за своята градина. С роза Princess Alexandra of Kent® ще добавите неповторимо очарование във Вашата градина с нейната изключителна красота, аромат и устойчивост.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти