Роза Princess Anne™ - David Austin®

  • Производител: David Austin®
47,95 лв.
Име: Princess Anne™
Цвят: Наситено розов
Аромат: Средно силен, чаен
Размери на цвета: Големи: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 125см. ; Ширина до: 125см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 2010г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Произход на името: Princess Anne™ -  тази роза е кръстена на принцеса Ан, дъщерята на британската кралица Елизабет II и принц Филип.

Подробно описание

Princess Anne™ има красиви цветове в нежни розово-прасковени нюанси и изпълнена със сладък аромат, който привлича многобройни насекоми, включително пеперуди и пчели. Тази роза има голям брой лъскави, тъмнозелени листа, които правят красив фон за красотата на цветовете. Младите цветове са наситено розови, почти червени, избледняващи до чисто наситено розово. Доста тесните венчелистчета са необичайно големи, с нотка на жълто от долната им страна. Събрани в големи, ароматни гроздове, те се произвеждат със забележителна свобода. 
 
Princess Anne™ е подходяща както за отглеждане в градини, така и за отглеждане в саксии и контейнери на терасите. Тя е добра за рязане и може да бъде използвана за създаване на елегантни букети. Тази роза е подходяща за всички, които обичат розите и търсят един устойчив и красив сорт, който ще им предостави красота и аромат през целия сезон.
 
Розата Princess Anne™ беше представена за пръв път през 2010 г. и бързо стана известна сред любителите на розите благодарение на своята красота и устойчивост. 
 
Princess Anne™ е идеален избор за всички, които искат да имат красива роза в своята градина или на терасата. Тя е подходяща за отглеждане както в контейнери, така и в градински лехи и ще впечатли всички със своята уникална красота и аромат. Освен това, тя е устойчива на болести и на ниски температури, което я прави лесна за отглеждане и поддръжка. Ако търсите красива и устойчива роза за вашата градина, Princess Anne™ - David Austin® е прекрасен избор, който ще ви донесе красота и удоволствие година след година.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти