Роза Princesse Charlene de Monaco®

  • Производител: Meilland®
35,95 лв.
Име: Princesse Charlene de Monaco®
Цвят: Праскова
Аромат: Силен
Размери на цвета: 10 - 12 см.
Размери: Височина до: 100см. ; Ширина до: 70см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Meilland
Година на въвеждане: 2011г.
Вид: Чаено-хибридна
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

 

Подробно описание

Роза Princesse Charlene de Monaco® е един от най-красивите и елегантни сортове рози, който предлага изключително красиви цветове и уникален аромат. Този сорт роза е чаено-хибриден, който е бил специално създаден, за да отбележи брака на Принц Алберт II от Монако и Принцеса Шарлен дьо Монако. Розата Princesse Charlene de Monaco® има големи и пълни цветове, които са наситено розови и могат да достигнат до 10 см в диаметър. Цветовете са изключително ароматни и имат сладък, плодов аромат с нотки на праскова и малина. Дълго задържа цветът на храста, също така и във ваза. Въпреки големия си размер, тази роза цъфти дълго време и привлича погледите на всеки със своята красота. Принцеса Шарлен дьо Монако е известна със своята красота и елегантност, а розата, която носи нейното име, не е изключение. Това е една от най-изисканите и елегантни рози, която предлага невероятен аромат и красота на всяко място, където се отглежда.
 
Princesse Charlene de Monaco® е компактна роза, която може да достигне до височина от около 100 см и широчина до 70 см. Това я прави идеален избор за отглеждане в градини, контейнери и във външни пространства, където пространството е ограничено. Тази роза е много устойчива на заболявания и е много лесна за отглеждане. Тя обича слънчеви места и добре дренирана почва. Различните заболявания не представляват проблем за този сорт, който е устойчив на гъбични заболявания, черна точка и ръжда. Princesse Charlene de Monaco® е роза, която ще бъде ценена от всички любители на розите, търсещи елегантност, красота и аромат. 
 
Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти