Роза Red Leonardo da Vinci®

  • Производител: Meilland®
32,95 лв.
Име: Red Leonardo da Vinci®
Цвят: Червен
Аромат: Лек 
Размери на цвета: 6 - 8 см.
Размери: Височина до: 100см. ; Ширина до: 80см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Meilland
Година на въвеждане: 2003г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра 

 

 

Подробно описание

Роза Red Leonardo da Vinci® е хибридна роза, кръстоска между сортовете Rote Max Graf и Cassandre и Bonica, която принадлежи към групата флорибунда. Тя е известна със своите кръгли,  цветове във форма на розетка в ярко-червен цвят, които са голямо предимство при избора й за вашата градина. Размерът на цветовете е около 6-8 см в диаметър и те имат лек, приятен аромат. Има тъмно малиново червено до наситено розово лилаво, пълни цветове с деликатен аромат, които се появяват от юни до първите слани. Цъфти изключително обилно и многократно. Най-големите цветове се предлагат през юни и юли, по-късно те са до една трета по-малки, но все още има много от тях. Предимството на този сорт е почти перфектната устойчивост на обичайните заболявания, така че листата остават красиво тъмнозелени и блестящи през целия сезон.

Роза Red Leonardo da Vinci® е компакта и плътна, достигаща височина около 80-100 см и ширина 60-70 см. Това я прави идеална за засаждане в градини с ограничено пространство, където високите рози може да са проблем. Храста има здрава структура, която издържа на вятър и дъжд, като в същото време е устойчив на болести и вредители. Роза Red Leonardo da Vinci® е лесна за отглеждане и изисква минимална грижа. Тя може да се отглежда както на открито, така и в контейнери. За да се осигури най-доброто развитие и цъфтеж, розата трябва да се засаждана на слънчево място и да се полива редовно.

Red Leonardo da Vinci® е идеална за хора, които търсят красиво и здраво растение, което да изглежда невероятно в градината им. Благодарение на своята устойчивост и красота, Red Leonardo da Vinci® е един от най-желаните сортове рози сред любителите на цветята.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Флорибунда

Подобни продукти