Роза Renée van Wegberg® - (Ядлива роза)

  • Производител: Taste of Love®
37,95 лв.
Име: Renée van Wegberg®
Цвят: Розов
Аромат: Лек - среден, Плодов
Размери на цвета: Среден: 5 - 8 см.
Размери: Височина до: 60см. ; Ширина до: 70см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Двоен, тип розетка
Селекционер:  Peter Cox
Година на въвеждане: 2019г.
Семейство: Modern Shrub
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Произход на името: Роза Renée van Wegberg® носи името на известната холандска актриса и певица - Renée van Wegberg.

Подробно описание

Renée van Wegberg® - Bozmilefra е невероятна не само защото е първата роза, избрана от Pheno Geno Roses заради нейните вкусиви свойства, но и заради нейните повече от отлични характеристики, когато се използва в кухнята. Приятно ароматна, идеална в комбинация с плодове, сладка и конфитюри, бонбони или други сладкиши. Подходяща за салати, придава онази нотка цвят и вкус дори и на обикновените зеленчуци. Цветът се запазва добре по време на готвене или сушене, така че е подходящ за преработени храни. Пресните листенца могат да се съхраняват повече от 12 дни в хладилник (около 5C°).
 
Renée van Wegberg® има чашовидни, двойни цветове, около 7 см. в диаметър, съставени от 93 големи, ароматни розови венчелистчета с копринена текстура. Устойчива на болести, може да се отглежда органично, тъй като не изисква почти никаква намеса. Развива се като средно голям храст до 60-70 см височина, повторно цъфтящ, подходящ както за саксийно отглеждане, така и в градини. Изключително устойчив храст на дъжд и мятър. 
Красота, аромат и изобилие от цветове на Renée van Wegberg® ще внесат стил и изящество във вашия дом.
 
Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти