Роза Roald Dahl®- David Austin®

  • Производител: David Austin®
45,95 лв.
 
Име: Roald Dahl®
Цвят: Кайсия
Аромат: Среден, Чаен
Размери на цвета: Среден: 5 - 8 см.
Размери: Височина до: 90см. ; Ширина до: 110см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Двоен, чашковидна розетка
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 2016г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Произход на името: Roald Dahl® е вдъхновен от едно от най-известните произведения на Роалд Дал - "Джеймс и голямото прасе". Тази роза е представена за пръв път през 2016 година, когато бе отбелязана 100-годишнината от рождението на популярния британски писател. С характерните си ярки цветове, този сорт роза е кръстен в чест на Роалд Дал, като със сигурност ще привлече вниманието на всички, които обичат неговите книги.

Подробно описание

Roald Dahl® е красив и елегантен сорт роза с големи, пълни цветове в наситен портокалово-червен цвят. Меки оранжево-червени пъпки, отворени до средно големи чашковидни розетки с перфектен кайсиев цвят. Те са изключително здрави и имат прекрасен плодов аромат на чай. Много здрав; узрява в атрактивен, заоблен, храстовиден храст с малко бодли. Този сорт роза е подходящ за оформяне на живи плетове или като красив акцент в градината. Roald Dahl® е изключително ароматен, което го прави перфектен за отговор на търсенето на ценителите на ароматните рози.
 
Изключително издръжлив и устойчив на болести, този сорт роза ще предостави години наслада на своя собственик. Roald Dahl® е подходящ за отглеждане в контейнери или като част от смесени градински лехи, където ще добави живот и цвят през цялата година. Не пропускайте възможността да имате тази уникална и красива роза в своята градина.
 
Roald Dahl® - David Austin® е бил удостоен с няколко медала за своята красота и качество. През 2016 г. тя беше наградена със златен медал на изложението "RHS Chelsea Flower Show" в Лондон, като беше описана като една от най-добрите нови рози на годината. Оттогава тя продължава да печели признание от градинарите и експертите по рози по целия свят.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти