Роза Rosa Nye Bevan® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
47,95 лв.
 
Име: Nye Bevan® (Auspital)
Цвят: Бледо жълт
Аромат: Лек, смирна
Размери на цвета: Среден: 6 - 9 см.
Размери: Височина до: 110см. ; Ширина до: 75см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен, интензивен
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2021г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Произход на името: Кръстена в чест на Aneurin (Nye) Bevan, основател на Британската национална здравна служба.

Подробно описание

Nye Bevan® - Вдъхновяваща роза, цъфтяща с необичайно нежни цветове с отворена чаша в меко жълто, бледо до кремаво. Извитите венчелистчета с форма на миди са леко хлабави, но щедро събрани около централна издатина от златни тичинки, създавайки мек, ефирен вид. Има грандиозен първи прилив на цъфтеж, който цъфти в добре разпределени пъпки и се показва гордо на фона на среднозелената, полулъскава зеленина. Образува здрав, средно голям изправен храст с лек аромат на смирна. Не забравяйте да премахвате прецъфтелите цветове, за да се насърчи следващия цъфтеж.

Nye Bevan® е кръстена на уелския депутат Aneurin Bevan, който ръководи създаването на Националната здравна служба през 1948 г. и се радва на изключително голям успех. Тя е създадена през 2021 година, за да отбележи 12 месеца от началото на пандемията. Компанията David Austin Roses споделя, че бледожълтота роза е засегнала особена струна сред обществеността, особено на тези, които са загубили членове от семейството си в резултат на пандемията, или тези, които просто са искали да покажат своята признателност към здравната служба.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Храстовидна

Подобни продукти